Mix and match på stranden

vic2
Det är ingen hemlighet att många tycker om att mixa och matcha sin alldeles egna bikinilook. Denna trend är inte bara för dig som vill känna att just din bikini är unik och personlig. Det finns även en hel del pengar att spara genom att välja rätt delar. De flesta varumärkena säljer idag sina bikinis i separata delar för att du som kund ska kunna välja ut precis den typ av över och underdel du vill ha, men det är lätt hänt att något går snett. De flesta har säkert sett dessa rent ut sagt förskräckliga skapelser och undrat, ”hur tänkte hon där?”. För att undvika att hamna i den situationen finns det några saker man bör tänka på.

Det allra viktigaste man bör tänka på när det gäller mix & match är att det fortfarande ska se ut som en komplett bikini. Färgen är det första du ska titta på. Vanliga enkelfärgade plagg brukar ofta matcha bra med varandra, men försök att inte bli för kreativ med färger som inte passar ihop, men du vill inte heller att färgena ska vara för lika varandra för att få det att se ut som ett riktigt bikiniset. Skillnaden i färgnyansen kommer få den att se ut som att den ena delen bara har tappat sin lyster i tvätten, att ha precis samma färg kan fungera, men då blir det inte samma ”mix and match”-känsla. När det gäller mönster, matcha med en enkelfärgad del som går i samma färgschema. Blanda aldrig två helt olika färger och mönster med varandra.

En bra idé när du ska matcha är att tänka på vad det är för typ av modell. Modeller med knytning gör sig bäst ihopparade med varandra. Volanger är vanligt på många bikinis, försök då att se till att båda delar har volanger för att undvika att den ena delen ser kal ut. Tänk även på hur mycket själva bikinin täcker. Blanda till exempel inte en överdel som täcker mycket med en minimal trosa.

Materialet är också viktigt att tänka på. För att få en snygg bikinilook behöver materialen vara desamma. Att blanda en virkad trosa med en överdel i neopren kommer aldrig att fungera. Vanliga underkläder hör inte hemma i ditt bikiniset. Lämna dem i byrålådan där de hör hemma.

Att mixa och matcha är kul men nyckeln till framgång är att komma ihåg att bikinin fortfarande ska se ut som om det vore ett set. Genom att följa alla riktlinjer kommer ditt bikiniset garanterat att bli en succé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.